Za bolje razumevanje

STERNA predstavitve

Predstavitev STERNA postopka obogatitve vsebin

Predstavitev STERNA arhitekture

 

STERNA – arhitektura spletnih zbirk

RNA, kratica za Reference Network Architecture, je spletna informacijska arhitektura, ki omogoča enostavno povezavo različnih virov znanja na spletu ter enostavno poizvedovanje po različnih vsebinah znotraj teh virov. RNA arhitektura temelji na semantičnih spletnih standardih, posebej na RDF in SKOS.
V tem dokumentu so podrobno razloženi različni vidiki gradnje zapletene mreže heterogenih, razpršenih a semantično povezanih vsebin z RNA arhitekturo kot so nameni referenčnih struktur, multi modeliranje in RNA okolje.

Prenesi pregled STERNA arhitekture

 

Referenčne mreže: modeliranje z RNA Toolset 4

Dinamičen sistem znanja je v STERNA definiran kot podatkovno okolje, ki omogoča uporabnikom enostavno dodajanje novih vsebin, ki so takoj in kolikor je le mogoče samodejno integrirane v iskalni sistem, ki temelji na semantičnih spletnih tehnologijah (omogočajo več kot iskanje po geslih).

To se doseže s povezovanjem vsebin v referenčni mreži z uporabo metapodatkov. V tem dokumentu so obrazložene možnosti modeliranja v novi verziji RNA Toolset, verzija 4.

Prenesi RNA Toolset 4

 

STERNA Technology Watch Report

STERNA Technology Watch Report. Full Report. STERNA Del.6.5, 10 December 2008. Author: Guntram Geser, Salzburg Research. (161 pages) Prenosi

STERNA Technology Watch Report. Summary of Part B: Natural history and biodiversity resources for the European Digital Library initiative, 10 December 2008. Author: Guntram Geser, Salzburg Research. (20 pages) Prenosi